Drick te på engelskt vis

Upplev äkta afternoon tea i London

Upplev äkta afternoon tea i London

Är man i London, så bör man ta seden dit man kommer. Här är det te som gäller och inte som i Sverige kaffe till fikat. Afternoon tea är ett klassiskt mellanmål i England, och kallas ibland även för low te. Det är ett mindre mål mellan lunch och kvällsmat, vanligen mellan klockan 14 och 17. Anledningen till att detta uppstod var att under 1830-talet åt man lunchen tidigt och sedan åt man sen kvällsmat. Det gjorde att man blev hungrig, och i den engelska högreståndsmiljön på 1830-talet så införde Hertiginnan Anna av Bedford just afternoon tea som med tiden har utvecklats till en tradition med speciella dukningar och tillbehör så som scones, sandwich, bakverk och olika kakor.

Te är viktigt i England

Afternoon tea är inte enda gången på dagen man dricker te i England. Det dricks te dagarna i ända kan man säga.  Det sägs att britterna dagligen dricker 165 miljoner koppar te! Det är utöver afternoon tea även Early morning tea som är det traditionella frukostteet, sedan kommer Four o’clock tea eller five o’clock tea som är ett eftermiddagste med mindre tillbehör. Det finns även High tea, även kallad meat tea, är ett kvällsmål, som man intar mellan klockan 17 och 19.

”Low” och ”high” syftar i tesammanhang på bordshöjden. ”Low tea” intar man vid soffbord, ”high tea” vid matbord.

Hur ska teet drickas?

Enligt britterna så ska det vara mjölk i teet. Men det tvistas om huruvida mjölken ska hällas i före eller efter teet. Vanligaste teet bryggs på enkla tepåsar, en dricker du afternoon tea på till exempelvis Ritz, så är det bryggt på fina klassiska klassiska blandningar och single estate-te. Det görs det även i britternas hem om det är en högtidsdag. Ett av få exempel på när engelsmän kan tänka sig att dricka te utan mjölk är det klassiska Earl Grey som är ett svart te smaksatt med den lilla citrusfrukten bergamott. Dessutom ska det vara citron i!

Var kan du uppleva äkta afternoon tea i London?

I London finns det många platser som serverar afternoon tea, och det finns exklusiva Ritz, som har silverbestick, 18 tesorter att välja mellan och självklart bjuds det även på champagne. Ofta är det live musik här. Det finns även medelställen så som Waldorf Hilton, som ligger vid Covent Garden. Här finns en traditionell meny med fingersmörgåsar, scones och marmelad och goda bakverk samt riktigt gott te. Ett enklare ställe med afternoon tea är Ambassador´s Bloomsbury.

Boka boende med oss

Om du har tänkt att åka till London över en weekend eller längre, boka ett boende med oss. Här på vår sida hittar du hotell i en mängd olika prisklasser. Passa på att njuta av afternoon tea så väl som Londons övriga utbud när du är här. Du kan söka fram hotell här på vår sida, eller så kan du kontakta oss om du har några frågor eller behöver hjälp.

The Ritz London  The Ritz London
150 Piccadilly, London
Nära St. James Park

    5 stjärnor
Från 4745 SEK per natt

Boka hotell


The Rockwell  The Rockwell
181 Cromwell Road, London
I London (Kensington)

    4 stjärnor
Från 661 SEK per natt

Boka hotell


The Waldorf Hilton, London  The Waldorf Hilton, London
Aldwych, London
Nära King's College London

    4 stjärnor
Från 4795 SEK per natt

Boka hotell


HILTON Hotell

JÄMFÖR FLER HILTON HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img