De bästa julevenemangen i London 2022

Njut av god dryck och mat

Njut av god dryck och mat

Jul i London – det är den mest tindrande tiden på året i huvudstaden – när hela områden sätter upp glittrande ljus, butiker pryder skyltfönster med julgranar och storslagna dekorationer och du kan hitta en glädjefylld mängd pigs in a blanket på de bästa restaurangerna och kaféerna. Men det pågår också en rad popup-evenemang inför den stora dagen, från gatumatmarknader med festliga tema till kitschbarer, Willy Wonka-liknande godisbutiker och musikaliska extravaganser. Här samlar vi de bästa evenemangen för en mycket trevlig stund i jul.

Holiday Spectacular på Common Decency, NoMad

Förmodligen serveras de snyggaste julcocktails i London just nu på Common Decency, NoMads sammetsklädda underjordiska bar i Covent Garden. Den festliga menyn bjuder på en stygg och trevlig tolkning av klassisk julmat – färspajer, godisrör och rostade kastanjer. Om du gillar sött så är Not The Buttons en “trevlig” pepparkaksinspirerad cocktail med Jameson Black Barrel och Chivas 15yr, serverad tillsammans med en pepparkaksgubbe och flaskor med glasyr som du kan dekorera med medan du smuttar på. Den festliga stämningen stärks ytterligare av den fantastiska London-dragdrottningen Maxi More (som serverar full Mrs Clause realness) som är värd varje kväll, tillsammans med DJ:s, spontana överraskningar och underhållning.

Adress: The NoMad, 28 Bow St, London WC2E 7AW

När: Till fredag ??30 december 2022

Vinegar Yards vinterkupoler

London Bridges matställe Vinegar Yard kommer att förvandlas till ett festligt underland med sina takfönsterkupoler på mezzaninen. Boka ditt bord i en av de sex uppvärmda igloerna med utsikt över The Shard och kicka igång kvällen med en omgång Mistletoes Martinis. Prova fler av de cocktails med jultema som kurerats av Grey Goose, som Ginergoose Martini (gjord med saftig limejuice och ingefärssirap) och exklusiva festliga rätter från streetfood-favoriterna i Vinegar Yard. Truffle Ho Ho Burger från Nanny Bills och BabaG’s Christmas Tikka Burger som serveras med en glögg tranbärschutney bör inte missas.

Adress: Vinegar Yard, 72-82 St Thomas Street, London SE1 3QU

Pump Street Chocolate i Shoreditch

Prisbelönta bagare och chokladtillverkare Pump Street Chocolate kommer att vara värd för en festlig godisbutik i Shoreditch i december – ett praktiskt taget perfekt ställe att hämta sista minuten-presenter (och godis till dig själv). Ta tag i strumpfyllmedel som jultomtens figurer gjorda av 60 procent ecuadoriansk mörk choklad och chokladtäckta apelsinskivor för en söt twist på den klassiska strumpfyllaren. Det kommer också att finnas varm choklad att värma sig med och nybakade färspajer för att få fart på ytterligare fönstershopping.

Adress: Pump Street, Calvert Avenue, Shoreditch, Storbritannien

När: torsdag 15 – fredag ??23 december 2022

Henrietta Hotels 1970-talsinspirerade Miracle Bar

Denna kitschiga festliga pop-up öppnar igen för femte året i Covent Gardens Henrietta Hotel. Gömd på hotellets mezzaninvåning är baren utformad som ett nostalgiskt, retro familjevardagsrum komplett med så många juldekorationer som du kan tänka dig. Cocktails med festligt tema som christmapolitan, vodka, fläderblom, torr vermouth, kryddad tranbärssås, lime, rosmarin och en absintdimma.

Adress: The Miracle Bar, Henrietta Hotel, 14-15 Henrietta Street, WC2E 8QH

När: måndag 14 november–onsdag 23 december 2022

Boka hotell

Om du ska besöka London under jul och nyår, så är det smart att boka dig ett bra hotell. Här hos oss kan du söka fram en mängd bra boendealternativ.

Blakemore Hyde Park  Blakemore Hyde Park
30, Leinster Gardens, London
Nära Kensington Gardens

    4 stjärnor
Från 1669 SEK per natt

Boka hotell


HILTON Hotell

JÄMFÖR FLER HILTON HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img