England – en översikt

Upplev hela England

Upplev hela England

England i sig, som är det största landet inom de brittiska öarna är faktiskt inte jättestort. Det mäter ”bara” 1450 km från toppen till botten. Ändå finns det grymt mycket att göra i detta land. De flesta brukar börja sitt besök genom att åka till London. Det är inte fel då det är en av världen bästa städer. I London finns det ju gott om till museum, shopping, restauranger, teatrar samt et kungligt arv. Här går det att tillbringa flera veckor! Dock är det ju så att om du vill lära känna det riktiga England eller The Beatles England eller Shakespeares England så måste du åka utanför London.

Englands städer

England har flera städer och de är lika olika som deras egna inhemska dialekter. Bland annat pratar de Scouse som är vad dialekten i Liverpool heter och i Newcastle pratar de Geordie. Båda dessa städer är kända för sin fotboll så väl som för ståtliga viktorianska arkitektur och livliga nattliv. Liverpool är även Beatles hemstad. Annat du kan ägna dig åt är en rundtur i staden där Manchester United hör hemma eller ta en titt på den spektakulära hängbron i Bristol.

England har en fantastisk historia

I England finns det gott om gamla grejer. Landets historia går tillbaka till före romartiden och det går att se lämningar efter det överallt. Du kan välja att gå i medeltida pilgrimers fotspår i de stora katedralerna i Canterbury, York eller Durham, inta afternoon tea som en kunglighet på fantastiska herrgårdar eller ta en stilla kanalbåtstur längs floden i Cambridge, universitetsstad sedan 800 år tillbaka.

Landet är grönskande

England har även en fantastisk landsbygd. När engelsmän talar om denna landsbygd kan de dock mena allt från pittoreska byar i Oxfordshire till mer dramatiska landskap som norra Lake District eller Cornwalls storslagna kust i sydväst. Det går enkelt att nå alla dessa områden med tåg eller bil från London. Samma gäller från andra städer i Storbritannien. Om du vill uppleva att ta en pint i en liten by där det finns små stugor med halmtak då kan du åka till The Cotswolds eller Yorkshire.

Om du vill se var Shakespeare friade till sin fru så ska du bege dig till Stratford-upon-Avon. England är full med platser värda att minnas. Så missa inte att besöka andra platser än bara London. Bege dig till ställen som Oxford, Devon, Brighton, Bath eller varför inte Irland eller Skottland?

Planera din resa

I dagsläget är det svårt att resa eftersom det är stängda gränser med mera på grund av Covid-19, alltså corona. Dock kan du med fördel sitta hemma och planera för kommande resa. Det genom att skriva ner vad du vill se i England. Fundera på vilka städer du vill besöka, om det finns sevärdheter som är ett måste och så vidare. Kanske du ska hyra bil och se London först och sedan andra städer och byar i landet. Gör en resplan och håll dina tummar att världen snart har kommit förbi denna pandemi som härjar i dagsläget.

Blakemore Hyde Park  Blakemore Hyde Park
30, Leinster Gardens, London
Nära Kensington Gardens

    4 stjärnor
Från 1669 SEK per natt

Boka hotell


HILTON Hotell

JÄMFÖR FLER HILTON HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img