Eurovision Song Contest 2023 – Liverpool

Besök Liverpool

Besök Liverpool

Eurovision Song Contest 2023 är den kommande 67:e upplagan av Eurovision Song Contest. Det kommer att äga rum i Liverpool, Storbritannien, efter att Ukraina, vinnare av tävlingen 2022 med låten “Stefania” av Kalush Orchestra, inte kunde uppfylla kraven för att vara värd för evenemanget på grund av säkerhetsproblem orsakade av den ryska invasionen 2022 av Ukraina.

Du kan därmed passa på att även besöka London och allt vad de har att erbjuda samt gå på denna härliga musikfest!

Liverpool Arena

Tävlingen kommer att hållas på Liverpool Arena och kommer att bestå av två semi-serier. -finaler den 9 och 11 maj och en final den 13 maj 2023. Den arrangeras av European Broadcasting Union (EBU) samt att British Broadcasting Corporation (BBC) på uppdrag av Public Broadcasting Company of Ukraine (UA:PBC) är värd för det hela.

Trettiosju länder kommer att delta i tävlingen, där Bulgarien, Montenegro och Nordmakedonien alla beslutat sig för att inte delta, främst på grund av de ekonomiska konsekvenserna av den globala energikrisen 2021–2023.

Tävlingen 2023 kommer alltså att hållas i Liverpool, Storbritannien. Det kommer att vara nionde gången som Storbritannien är värd för tävlingen, efter att ha gjort det tidigare 1960, 1963, 1968, 1972, 1974, 1977, 1982 och 1998. Den utvalda platsen är Liverpool Arena med 11 000 platser, en multifunktionell arena. inomhusarena belägen i ACC Liverpool-komplexet, som fungerar som en plats för evenemang inklusive konserter och sport.

Platsen har tidigare varit värd för 2008 MTV Europe Music Awards, BBC Sports Personality of the Year 2008 och 2017 och 2022 World Artistic Gymnastics Championships.

Flera olika event

Utöver huvudplatsen kommer värdstaden också att anordna sidoevenemang i takt med tävlingen. Eurovision Village är det officiella Eurovision Song Contest-fan- och sponsorområdet under evenemangsveckorna, där det kommer att vara möjligt att se framträdanden av tävlingsdeltagare och lokala artister, samt de tre liveshowerna som sänds från huvudplatsen. Den kommer att ligga vid Pier Head och vara öppen från 5 till 13 maj 2023. EuroClub, som kommer att äga rum på Camp and Furnace, kommer att vara värd för de officiella efterfesterna och privata framträdanden av tävlingsdeltagare.

Upptäck Liverpool

Liverpool är en mycket trevlig stad i England och har du inte varit där är det kanske dags nu! Det är Beatles hemstad så väl som att här är det mycket fotboll som gäller. Du kan passa på att besöka Museum Of Liverpool. Det för att lära dig mer om stadens inflytande inom fotboll och kultur. Du kan även lära dig mer om historien om The Beatles.

Du kan besöka Penny Lane, Strawberry Field och The Cavern Club, eller gå på Magical Mystery Tour – en rundtur i Beatles fotspår. Sedan har du även det officiella museet The Beatles Story.

Liverpool har även en massa för dig som gillar arkitektur. Bland annat nyklassicistiska Saint George’s Hall, kontorsbyggnaderna Port of Liverpool Building, Cunard Building och Royal Liver Building, från tidigt 1900-tal. Stadssilhuetten domineras av Storbritanniens största anglikanska katedral, där du kan gå upp i det 101 meter höga kyrktornet.

Att åka till Liverpool från London tar cirka 2,5 timmar. Så du kan bo på hotell i London men åka dit över dagen om du vill.

The Ritz London  The Ritz London
150 Piccadilly, London
Nära St. James Park

    5 stjärnor
Från 4578 SEK per natt

Boka hotell


The Rockwell  The Rockwell
181 Cromwell Road, London
I London (Kensington)

    4 stjärnor
Från 637 SEK per natt

Boka hotell


HILTON Hotell

JÄMFÖR FLER HILTON HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img