Fem dolda pärlor i London

Upptäck pelikanerna i St James’s Park

Upptäck pelikanerna i St James’s Park

London har gott om flera dolda pärlor. Det är dock många som lägger fokus på de stora sevärdheterna och missar de små. Det är så klart inget fel i att kolla in Big Ben och Trafalgar Square, men se till att även upptäcka andra delar av London. Här ger vi tips på fem dolda pärlor i London.

Pelikanerna i St James’s Park

St James’s Park är en av Londons mest kända parker. Dock är det kanske få som vet att det bor en massa pelikaner där. De introducerades redan under 1600-talet och det av den ryska ambassaden. Under 2013 tillkom det fler fåglar, då Prag skänkte några.

Guldkorn i Shoreditchs

Ett riktigt guldkorn i Shoreditch är Nightjar. Det enda som avslöjar stället är en svart dörr och en man utanför. Stället ligger lite undangömt i en källare. Här är det skön stämning och goda drinkar. Här har alla drinkar en egen design och ställets bartenders är perfektionister. Man har även delat in drinkarna efter epoker, allt från förbudstiden då drinkarna har en kraftigare spritsmak till cocktails som blev populära under efterkrigstiden.

Besök ett hinduiskt tempel

I London finns ett av världens största hinduiska tempel som inte ligger i Indien. Templet ligger i Neasden, i nordvästra London, och kallas i folkmun för ”Neasden Temple” men går under namnet BAPS Shri Swaminarayan Mandir. Byggnaden har vackra ornament på sin fasad. Byggnaden i sig uppfördes genom traditionella byggnadsmetoder och kostade många miljoner pund

Se nästa stora rockstjärna

The Old Blue Last är en klassiskt stökig gammal brittisk pub. Idag är det ett av Londons hetaste rockställen. Stället ligger i hörnet av Great Eastern Street och Curtain Road i Shoreditch. Förr om åren så festade Shakespeare här, samt att det under vissa perioder har haft en bordell.

På pubens hemsida kan man läsa en lång lista över artister och band som spelat här. Bland annat Arctic Monkeys, Amy Winehouse och Jose Gonzale. Gå hit och se livespelningar för att se nästa stora rockstjärnor, innan de blivit stjärnor.

Upplev genuin fotboll i de lägre divisionerna

I London finns hur många klubbar på världsnivå som möjligt. Chelsea, West Ham, Tottenham och Arsenal är några av de mest kända men staden har betydligt fler än så. Vill du ha en mer genuin stämning finns det många klubbar att välja mellan.  Då kan du verkligen ta del av genuin brittisk fotbollskultur med ölmagade gubbar som pratar på rimmande cockney, småkillar- och tjejer som går hand i hand med sina mammor iförda klubbens mundering och trotjänare som varit med i alla år.

Ett ställe att besöka är Griffin Park i västra London, hemmaarena till Brentford FC. En klassisk brittisk fotbollsklubb med en oändlig charm.

Boka hotell

Oavsett om du ska åka till London för de stora sevärdheterna eller för att hitta de gömda pärlorna, så är det bra att före det boka ditt boende. Här på vår sida har du gott om hotell att välja på.

Blakemore Hyde Park  Blakemore Hyde Park
30, Leinster Gardens, London
Nära Kensington Gardens

    4 stjärnor
Från 1669 SEK per natt

Boka hotell


Corus Hotel Hyde Park  Corus Hotel Hyde Park
Lancaster Gate, London
Nära Kensington Gardens

    4 stjärnor
Från 1433 SEK per natt

Boka hotell


HILTON Hotell

JÄMFÖR FLER HILTON HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img