Julmys i London

Besök Oxford Street och se de vackra ljusen!

Besök Oxford Street och se de vackra ljusen!

London är faktiskt riktigt mysig att besöka så här års! Detta eftersom hela staden innan jul lyser upp med flera miljoner lampor och överallt så glittrar och gnistrar det. Sen finns det en massa ”juliga” saker att göra med för den delen. Så varför inte ta en mysig weekend innan jul och få den rätta känslan!

Saker du inte vill missa

Londons största shoppinggata, Oxford Street lyser just nu som bara den. Den 6 november så invigde man nämligen julbelysningen på denna gata och det var så att säga startskottet för julsäsongen. Dagen efter så tände man upp alla andra shoppinggator. Så klä dig varmt och bege dig ut för att se alla dessa vackra juleljus! Börja på Bond Street och ta dig upp till Oxford Street. Vik sedan ner till Regent Street och ta även en avstickare till Carnaby Street.

En annan sak som är ett måste för att få rätt julstämning i London är så klart att åka skridskor. Ta dig till den vackraste isrinken som ligger vid Somerset House. Dels har du palatsets vackra husfasader från 1700-talet dels en enorm julgran att beskåda. Flera kvällar i veckan kommer det även artister och DJ;s till denna isrink och spelar.

Du som verkligen vill ha julkänsla ska bege dig till Liberty. Detta varuhus grundades redan 1875 och hos dem finns det en julavdelning som inte går av för hackor. Bland annat finns det vackra julaccessoarer, snökulor, smällkarameller och mycket mer. Det finns mängder av unika prydnader att köpa hem och hänga i granen här.

Vad vore december månad utan en julmarknad? Bege dig till Southbank, där det finns uppvärmt vin, julgodis, hantverk och mycket mer. Julmarknaden är öppen mellan 9 november och 27 december.

De flesta butiker i London pyntar sina skyltfönster redan i slutet av oktober. Då de försöker bräcka varandra, så är det ena kreativare än det andra. Vandra runt och fönstershoppa och titta på glittrande prylar, tomtar, paket, discokulor och massa mer. Missa inte att gå förbi varuhus som Selfridges, Harvey Nichols och Harrods. Fortnum & Mason, Hamleys och Liberty brukar också vara värda ett besök.

Hyde Park och dess Winter Wonderland är även det ett måste. Det öppnade upp den 22 november och är nu ett nöjesfält som passar hela familjen. Här finns åkattraktioner, shower, tomteland, julmarknad och en isrink. Nytt för i år är showen Peter Pan och en hemlig skog med isskulpturer i The Magical Ice Kingdom.

En fin jultradition är julgranen på Trafalgar Square. Varje år sedan 1947 har Norge skänkt en julgran som tack för hjälpen under andra världskriget. Granen är alltid runt 20 meter hög och runt 50-60 år gammal! Mellan 10 december och 21 december så samlas även körer runt denna gran och torg och sjunger julsånger.

Boka ditt boende med oss

Om du vill ha en härlig weekend med julkänsla, passa på nu i december, innan det är dags att fira jul! Här hos oss finns det en massa bra hotell och andra boendealternativ. Sök runt på vår sida eller kontakta oss så hjälper vi dig.

Best Western Mornington Hotel London Hyde Park  Best Western Mornington Hotel London Hyde Park
12 Lancaster Gate, London
Nära Kensington Gardens

    4 stjärnor
Från 2372 SEK per natt

Boka hotell


Blakemore Hyde Park  Blakemore Hyde Park
30, Leinster Gardens, London
Nära Kensington Gardens

    4 stjärnor
Från 1669 SEK per natt

Boka hotell


Corus Hotel Hyde Park  Corus Hotel Hyde Park
Lancaster Gate, London
Nära Kensington Gardens

    4 stjärnor
Från 1433 SEK per natt

Boka hotell


HILTON Hotell

JÄMFÖR FLER HILTON HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img