Julshopping och julmarknader i London

Fira jul i London

Fira jul i London

Under julen så är London en av de städer som är vi svenskar gärna åker till. Det är lätt att förstå eftersom det i denna stad är lätt att komma i rätt stämning. London brukar vara upplyst med julbelysning i nästan varje hörn och på varje gata. Missa inte att se den fantastiska julskyltningen hos i Harrods, eller ta en promenad genom Covent Garden. Andra trevliga saker att göra är att sjunga med i de engelska “Christmas carols” i St. Paul-katedralen och beundra den enorma julgranen på Trafalgar Square. Sedan är det även kul att se julskyltningen hos de stora varuhusen på Oxford Street.

Är du ute efter att köpa julklappar så har du bland annat de stora shoppinggatorna som Carnaby Street, Regent Street och Oxford Street. Sedan har du en massa trevliga marknader att besöka.

De bästa julmarknaderna i London:

 • Christmas by the River, London Bridge (26. nov. 2019 – 5. jan. 2020 – metro: London Bridge)
 • Konstnärsmarknaden Angel Christmas Fair (No dates yet – metro: Angel, Highbury & Islington)
 • »Winter Wonderland« i Hyde Park (21. nov. 2019- 5. jan. 2020)
 • Camden Lock Christmas Night Market (26. nov. – 23. dec. 2019 – metro: Camden Town)
 • Southbank Centre Christmas Market vid Themsen (8. nov. 2019 – 5. jan. 2020),
 • Julmarknaden vid Leicester Square (8. nov. 2019 – 5. jan. 2020 – metro: Leicester Square og Picadilly Circus)
 • Harry Potter och Hogwarts vid Warner Bros. Studio (16. nov. 2019 – 26. jan. 2020)

Två trevliga hotell att bo på

London har gott om trevliga hotell, det är igen snack om saken. Men vill du ha ett lite roligare boende och fira julen i England, testa då att boka in dig på The Lygon Arms, Broadway. Det är en gammal herrgård som ligger i hjärtat av Cotswolds.  Det är förvisso en bilfärd på 2,5 timme från London, men det är värt det! Herrgården har anor från medeltiden och här har många kungligheter och kändisar bott förr om åren. Under julen så pyntas det från golv till tak. Sedan brukar det även vara en tre dagar lång julfest med start den 24 december. Det är något man bör uppleva!

Ett annat trevligt hotell är The Ritz, som ligger i London. Här är det varje år en härlig julkänsla som dessutom är mycket exklusiv. På julaftons- och juldagskvällen arrangeras galamiddagar med dans i den Michelinprisade restaurangen Ritz. Dock är det som så att smakar det så kostar det! Inträdet ligger på minst 4000 kronor per person. Restaurangen som finns på hotellet var för övrigt kuliss till tv-serien ”Downton Abbey”. Från 24 november fram till sista december så finns det även afternoon tea med jultema.

Boka hotell

Om du vill besöka London före jul eller stanna över och fira jul så är det bra att hitta ett passande hotell. Om inget av de ovan lockar, så finns det gott om andra hotell att välja på. Du hittar en massa bra alternativ här hos oss. Du kan söka runt efter hotell på flera olika sätt. Om du inte hittar det du söker eller har frågor, då är det bara att kontakta oss. Så hjälper vi dig!

Corus Hotel Hyde Park  Corus Hotel Hyde Park
Lancaster Gate, London
Nära Kensington Gardens

  4 stjärnor
Från 1433 SEK per natt

Boka hotell


The Ritz London  The Ritz London
150 Piccadilly, London
Nära St. James Park

  5 stjärnor
Från 4578 SEK per natt

Boka hotell


HILTON Hotell

JÄMFÖR FLER HILTON HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img