Klassiska filmmiljöer att besöka när du är i London

Missa inte berömda Rosslyn Chapel, Skottland

Missa inte berömda Rosslyn Chapel, Skottland

Är du nyfiken på att upptäcka miljöerna i dina favoritfilmer på riktigt? Här ger vi dig fem inspelningsplatser att besöka i Storbritannien.

Bamburgh Castle, Northumberland

I denna natursköna omgivningen runt slottet i Bamburgh har bland annat kostymfilmer som Macbeth och Elizabeth spelats in. Byggnaden är över 2000 år gammal och har flera omkringliggande klippor och kilometer-långa sanddyner. Det är en riktigt majestätisk känsla här. Detta slott ligger omkringliggande klippor och kilometer-långa sanddyner

Old Royal Naval College, London

Om du är ett fan av scenerna ur filmen Fyra bröllop och en begravning så är detta en av inspelningsplatserna. Old Royal Naval College i Greenwich. Det var här som karaktärerna Bernard och Lydia vigdes av den nervösa prästen. Byggnaden som finns här är en av världens mest använda platser för filminspelning. Bilder härifrån ser vi även i storfilmer som Pirates of the Caribbean och Les Misérables. Även scener från the Iron Lady, och Thor: The Dark World, spelades in på platser på Old Royal Naval.

Borough Market, London

Om du åker till Borough Market så kommer du till Bridget Jones hemkvarter. Det är många scener från denna film som spelades in här. En av scenerna är då där hon tar avsked av sin Darcy med en blöt kyss. Det är även andra filmer som spelats in här så som Den franske löjtnantens kvinna och Lock, Stock & Two Smoking Barrels. Marknaden finns i Southwark i centrala London.

Historic Dockyard, Kent

Detta är ett spännande båtvarv. Här har många storfilmer spelats in. Här har scener ur Guldkompassen, Mumien och succéserien Downton Abbeym spelats in. Du hittar detta ställe i sydöstra England, en timme med bil från London.

Rosslyn Chapel, Skottland

Gör som Tom Hanks gjorde och bege dig till Rosslyn Chapel. Det var bland annat här som det storslagna actionäventyret Da Vinci-koden soelades in. I denna gamla kyrka finns det av inristade citat och gåtfulla stenskulpturer som får fantasin att flöda.

Bubblare

Det finns så klart en massa mer ställen i London och i Storbritannien som det spelats in film på. Bland annat St Pauls Cathedral där Mary Poppins har scener från. Självklart ska även Notting Hill nämnas, som även filmen heter. I detta område i West London finns huset med den blå dörren kvar. Om du gillar Harry Potter, så kan du besöka Leadenhall Market som är platsen för Diagongränden.

Boka hotell

Oavsett om du vill besöka en eller flera inspelningsplatser så är det inte fel att satsa på ett bra hotell i London. Då har du en bra plats att utgå från. Här på vår sida har vi olika typer av hotell för alla smaker och plånböcker. Det finns budgetvarianter så väl som riktig lyx om det är vad du föredrar. Du kan enkelt söka runt efter hotell och andra boendealternativ här på vår sida. Om det är så att du inte hittar det du söker eller om du behöver hjälp med din bokning, ja då är det bara att kontakta oss. Så gör vi vårt bästa för att hjälpa dig. Passa även på att läsa våra nyheter för mer tips på aktiviteter och sevärdheter!

Blakemore Hyde Park  Blakemore Hyde Park
30, Leinster Gardens, London
Nära Kensington Gardens

    4 stjärnor
Från 1669 SEK per natt

Boka hotell


HILTON Hotell

JÄMFÖR FLER HILTON HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img