Kyrkogårdar i London

Abney Park Cemetery

Abney Park Cemetery

I London finns det gott om kyrkogårdar att besöka. Det finns de som kallas för Magnificent Seven cemeteries. Det är sju privata kyrkogårdar som etablerades under 1800-talet. I denna artikel ska vi berätta lite mer om några av dem.

 

 

Magnificent Seven

De sju kyrkogårdar som ingår i Magnificent Seven är:

 • Kensal Green Cemetery
 • West Norwood Cemetery
 • Highgate Cemetery
 • Abney Park Cemetery
 • Brompton Cemetery
 • Nunhead Cemetery
 • Tower Hamlets Cemetery

Dessa etablerades på grund av att de små kyrkogårdar som fanns under 1800-talet var på väg att bli så att säga överbefolkade.

Kensal Green

Kensal Green är en av de sju kyrkogårdar runt London känd som Magnificent Seven. Denna grundades 1832 och har tre kapell. Området är runt 72 hektar stort och här finns det minst 33 olika fågelarter. Denna kyrkogård gjordes odödlig tack vare en dikt av poeten G.K Chesterton. ” For there is good news yet to hear and fine things to be seen; Before we go to Paradise by way of Kensal Green”.

West Norwood

West Norwood Cemetery har fått sitt namn från Great North Wood där den byggdes. Det är också känt som “Millionaire Cemetery” på grund av extravagansen i gravar och mausoleer. Här finns ett ekträd som antas vara över 450 år gammalt som är värt att se. Det är många kända personligheter som är begravda här, uppfinnare, artister, läkare och idrottare.

Abney Park

Abney Park Cemetery är en av de så kallade ”magnificent seven.” Den ligger i Stoke Newington i norra London och är numera ett naturreservat. Då kyrkogården har en mystisk, lite spöklik känsla så har den har använts i en mängd populärkulturella verk som till exempel i Amy Winehouses Back to Black-video.

Brompton Cemetery

Brompton Cemetery öppnade upp 1840 och ligger i the Royal Borough of Kensington and Chelsea. Charles James Blomfield, biskopen i London invigde denna kyrkogård. Här finns det mer än 35 000 monument från enkla gravstenar till stora mausoleer. Även en mycket vacker trädgård. Denna kyrkogård har även förekommit i filmer och serier så som Sherlock Holmes och Johnny English.

Nunhead Cemetery

Den minst kända av Magnificent Seven, Nunhead Cemetery är utan tvekan den mest attraktiva. Den hette från början All Saints Cemetery. Här finns det allt från enkla gravstenar till överdådiga mausoleum. En del av kyrkogården är dessvärre i lite sämre skick och det är den viktorianska delen. Men det har gjort att det är mer eller mindre en fristad för vilda djur. Det är även ett naturreservat och det finns mycket vackra vyer att beskåda här.

Boka hotell

Om du är intresserad av att besöka en eller flera av kyrkogårdarna, varför inte då boka en resa till London? Utöver att kolla in kyrkogårdar så finns det mycket annat att göra och se här. Det även nu under hösten. För tips på fler saker att göra eller saker att se, kolla in våra tidigare nyheter. När det gäller hotell så har vi många alternativ att välja på. Du kan söka runt här på vår sida eller så kan du kontakta oss. Så kan vi hjälpa dig att hitta det du söker eller med din bokning.

Blakemore Hyde Park  Blakemore Hyde Park
30, Leinster Gardens, London
Nära Kensington Gardens

  4 stjärnor
Från 1669 SEK per natt

Boka hotell


Corus Hotel Hyde Park  Corus Hotel Hyde Park
Lancaster Gate, London
Nära Kensington Gardens

  4 stjärnor
Från 1433 SEK per natt

Boka hotell


HILTON Hotell

JÄMFÖR FLER HILTON HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img