London Ritz såldes för mindre än 800 miljoner pund

The Ritz hotel är sålt

The Ritz hotel är sålt

London Ritz Hotel har länge varit ute till försäljning. Nu sägs det att hotellet har sålt för mindre än 800 miljoner. Det enligt en person som ska vara insatt i det hela. Dock är de tidigare ägarna, bröderna Barclay inte nöjda med detta.

Nya ägare till hotellet

Det har kommit ett uttalande från advokatbyrån Macfarlanes att de hade gett råd till en sina privata Qatari-investorkunder att förvärva detta anrika hotell som öppnades 1906. En talesman för de nya ägarna har nyligen gjort ett uttalande för den nya ägaren. ” Det är ett privilegium att bli ägare till det ikoniska Ritz Hotel och att ha möjlighet att bygga vidare på dess stil och storslagna traditioner”.

Ritz som ligger i S:t Jamesdistriktet i London har dok kommit att bli en tvistefråga. Det eftersom arvingarna David och Frederick Barclay inte är nöjda. Denna tvist blev offentlig för ett litet tag sedan efter ett domstolsförhör som avslöjade att Frederick blev hemligt inspelad av en brorson på hotellet. Frederick Barclay har tidigare sagt att han fått erbjudanden på över 2 miljard pund och ar även hotat med rättsliga åtgärder om hotellet säljs för mindre än den summan. En talesman för Frederick Barclay säger att Frederick sagt att det verkar som om affären har drivits igenom mitt i coronavirus-krisen i hopp om att det inte skulle ifrågasättas. Vi är förvånade och störda av tillkännagivandet att Ritz-hotellet påstås ha sålts,” sade han i uttalandet. “Vi har varken konsulterats eller godkänt denna försäljning.”

Söner och döttrar

Det finns offentliga handlingar som visar hur Davis söner har tagit över kontrollen av Ritz, medan Fredericks dotter Amanda har lämnat styrelsen. Aidan och Howard Barclay ersatte Amanda Barclay, som då fortfarande ägde en 25% -andel i hotellet, och en av Fredericks anställda som styrelseledamöter i sex Ritz-företag, inklusive hotellets största brittiska holdingbolag tills handlingar som släpptes på fredag ??visade att de avgick.

En representant för Ellerman Investments Ltd., har sagt att “Varken Sir Frederick eller Amanda Barclay har något relevant juridiskt intresse som skulle göra det möjligt för dem att störa försäljningen.”

Tvillingarna Barclay är bland Storbritanniens mest diskreta miljardärer och Ritz är en av de mest värdefulla verksamheter de haft. De köpte det 1995 för ”bara” 75 miljoner pund. De har även flera andra innehav av företag och butiker.

Ritz säljs tillsammans med en angränsande fastighet vilket ger potential för en expansion. Försäljningsprocessen inleddes före utbrottet av det nya coronaviruset, vilket säkerställde att anbudsgivare kunde inspektera fastigheten innan resebegränsningar infördes.

Även andra försäljare av förnämliga fastigheter har kvar sina försäljningsplaner trots att det är en osäkerhet i världen nu på grund av corona.

Håll er uppdaterade

I nuläget går det inte att resa till London, men håll er uppdaterade om läget med corona. Vi här på hotelllondon.se kommer att erbjuda bra hotell för era semestrar framöver. Till dess, läs gärna våra nyheter. Det så att du vet vad för sevärdheter och events du kan delta i när det blir ett bättre läge i världen. Till dess, håll er säkra och håll avstånd till andra.

Astor Court Hotel  Astor Court Hotel
20 Hallam Street, London
Nära University College London

    3 stjärnor
Från 2199 SEK per natt

Boka hotell


The Ritz London  The Ritz London
150 Piccadilly, London
Nära St. James Park

    5 stjärnor
Från 4578 SEK per natt

Boka hotell


HILTON Hotell

JÄMFÖR FLER HILTON HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img