London stänger ner för andra gången

Storbritannien i lockdown igen

Storbritannien i lockdown igen

Nyligen så gick premiärminister Boris Johnson ut med att London kommer åter igen att stänga ner i en lockdown. Första var i mars 2020 och nu blir det åter så igen på grund av coronan. Det var den 31 oktober som detta annonserades och nedstängningen blev faktum den 5 november. Många kanske känner sig osäkra nu på vad det är för regler som gäller om man bor eller befinner sig i London. Så vi ska reda ut detta i denna artikel.

Regler för nedstängning två

Från den 5 november så tvingades pubar, restauranger och all icke-nödvändig detaljhandel att stängas igen och det i en månad, på prov. Det för att försöka begränsa spridningen av Covid-19 innan jul. Tanken är att London ska kunna öppna upp igen den 2 december.

Under denna nedstängning kommer dock skolorna fortfarande hålla öppet. Så var det inte i mars, då alla skolor stängde ner helt.

Det kommer dock inte finnas några ”efter skolan aktiviteter” öppna under nedstängningen, men lekplatser och parker kommer hålla öppet. Man får även ge sig ut för att träna, hur många gånger man vill. Det i motsats till hur det var i våras, då man bara fick göra det en gång om dagen.

Regler som gäller i en månad framåt

  1. Pubar och restauranger

Alla pubar och restauranger stängs, men takeaways och leveranser är tillåtna.

  1. Shopping

All icke-nödvändig detaljhandel måste stänga, men supermarkets får fortsätta hålla öppet.

  1. Flera olika personer i ett hushåll

Man ska inte ha en massa olika människor i hemmet, förutom när det gäller barnomsorg och andra former av stöd. Barn som har ensamstående föräldrar kan återigen besöka båda föräldrarna.

  1. Resor

Utgående internationella resor kommer att förbjudas, utom för arbete.

Resor inom Storbritannien uppmanas att man låter blir, förutom när det gäller arbete. Övernattningar borta från hemmet är endast tillåtna inom arbetet.

  1. Skolor

Skkolgårdar, skolor och universitet kommer att förbli öppna.

  1. Träning

Träning utomhus kommer att uppmuntras.

  1. Religiöst

Privat bön är ok på platser för tillbedjan, men inte i gudstjänster.

Skillnader mot första nedstängningen

Regler och restriktioner under andra nedstängningen skiljer sig en del mot första gången det var lockdown.  Bland annat kommer det denna gång nu vara som så att skolor är öppna, samt att man ska kunna gå till tandläkaren, eller gå på begravning. Dock får man max vara 30 personer på en begravning.

När kan man åka till London igen?

Nedstängning nummer 2 beräknas hålla på till i början av december, men det finns inga garantier för att det då går att åka till London från Sverige igen. Det är bara att avvakta och se vart det tar vägen. Denna pandemi har ju drabbat hela världen, så det kan ju vara bra att stanna hemma, tills att läget förbättrats. Ingen vet om eller när det kommer bli ett så kallat normalläge igen i världen. Man får ta det en månad i taget helt enkelt. Till dess, håll er hemma och fortsätt läsa här hos oss, så uppdaterar vi er när läget förändras.

Blakemore Hyde Park  Blakemore Hyde Park
30, Leinster Gardens, London
Nära Kensington Gardens

    4 stjärnor
Från 1669 SEK per natt

Boka hotell


HILTON Hotell

JÄMFÖR FLER HILTON HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img