Londonevenemang i februari 2023

Kom till London i februari

Kom till London i februari

Det kan tyckas som bara igår när du vaknade med bultande huvudvärk på nyårsdagen, men februari ligger inte alls så långt borta. Ibland kan den kortaste månaden på året kännas som ett väntande spel: det sista mörkret och minusgraderna tills våren officiellt börjar i mars och möjligheten att lämna ditt Netflix-bo verkar äntligen genomförbar. Men februari är faktiskt inte så illa om man tänker efter. Det har romantik, Fashion Week och HBTQ+ History Month för en.

Det finns också utställningsöppningar, nya konstutställningar och några stora scenproduktioner när London börjar vakna upp ur efter jul. Dessutom finns det en uppsjö av andra fantastiska saker att göra. Från iögonfallande orkidéfestivaler, författarföreläsningar på Southbank Center och häftiga ljusfestivaler.

Kew Orchid Festival

Princess of Wales Conservatory på Kew Gardens får en kamerunsk makeover i februari, tack vare en otrolig ny orkidévisning. Du får allt: det varierande landskapet, det inhemska djurlivet och mer. Besökare i växthuset kommer att stöta på massor av “inhemska djur”, uthuggna ur växter och replikeras över trädgårdsutställningarna. Giraff, gorillor, lejon och flodhästar. Alla dina favoriter. Håll även utkik efter evenemang efter öppettider, livemusik, mat och dryck

The Great British Bake Off Musical

Covent Garden 25 februari 13 maj 2023

Reality TV kommer till West End-scenen med “The Great British Bake Off Musical”. Den bjuder på ett mysigt firande av den älskade bakshowen och människorna som är med i den, och siktar in sig på en begränsad 12-veckorsperiod på den blygsamma Noël Coward Theatre. Sångerna skrevs av Jake Brunger och Pippa Cleary och accentuerar mångfalden hos programmets typiska tävlande, samtidigt som de fokuserar på en romans mellan två tävlande.

Peter Doig

Aldwych 10 februari 19 maj 2023

Peter Doig, möjligen den mest utslitna/inflytelserika målaren som arbetar idag, flyttade tillbaka till London från Trinidad 2021 och detta kommer att vara hans första stora utställning i huvudstaden på evigheter. Dessa nya målningar, teckningar och tryck utforskar idéer om övergång och minne, men den verkliga upplevelsen är att se Doig sida vid sida med verk från Courtaulds samling av impressionistisk och postimpressionistisk konst som har haft ett så stort inflytande på honom.

London Fashion Week

London 17 februari 21 februari 2023

Det är den tiden på året när elitflottan av internationella moderedaktörer drar ner till London i massor, tar på sig sina bekvämaste Louboutins och klickar-klackar viktigt genom ett trångt schema med shower, fester och evenemang som visar upp både de färskaste framväxande och finaste etablerade modedesigners att komma ut från London. De flesta shower är endast inbjudna, men om du inte har vänner på de rätta fashionabla ställena, håll utkik efter massor av spin-off-evenemang, efterfester och reor som dyker upp i staden medan modellerna spankulerar sina grejer.

Ljusfestival på Battersea Power Station

Lys upp de dystra vinterkvällarna med en resa till Battersea Power Stations alldeles egna ljusfestival, med åtta spektakulära installationer av internationella artister som kommer att lysa upp den ikoniska klass-II kulturminnesmärkta byggnaden, inklusive en gigantisk, glödande badplugg, en enorm slinky krökning runt byggnaden och “en postapokalyptisk solnedgång” längs Coaling Jetty.

Imagine Children’s Festival

Ja, ingen – förutom möjligen barn – ser fram emot halvterminen i februari, men den är åtminstone undantagslöst välsignad med Southbank Centres Imagine Children’s Festival, en blandning av familjeorienterade shower och workshops, lekupplevelser och utställningar, musik, konst och litteratur som kommer att hålla ungdomar avledda. Det finns evenemang för alla åldrar (från spädbarn till tonåringar) allt från äventyrsstigar till ett rave på dagen.

Blakemore Hyde Park  Blakemore Hyde Park
30, Leinster Gardens, London
Nära Kensington Gardens

    4 stjärnor
Från 1669 SEK per natt

Boka hotell


Corus Hotel Hyde Park  Corus Hotel Hyde Park
Lancaster Gate, London
Nära Kensington Gardens

    4 stjärnor
Från 1433 SEK per natt

Boka hotell


HILTON Hotell

JÄMFÖR FLER HILTON HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img