Londons stadsdelar

Upptäck Londons stadsdelar

Upptäck Londons stadsdelar

Om man ser till antalet invånare så är London Europas tredje största stad. Det bor mer än 8 miljoner människor i London vilket gör att denna stad är den största inom EU. London i sig är indelad i 32 stadsdelar, eller boroughs som det heter. Det kan liknas lite vid våra svenska kommuner. Oftast så skiljer man på inre och yttre London. Inre London har 13 stadsdelar som traditionellt format London sedan mitten av 1800-talet.

The City – centrala London

I inre London finns det en stadskärna som heter The City of London men kallas kort och gott för The City. Man kan säga att denna stadsdel är en egen stad i staden och från början var detta stadskärna under romartiden. Här finns bland annat Londons finansdistrikt och stadsdelen utgörs främst av kontorsbyggnader.

Öster om ”The City” finns Tower Hamlets som är hem åt Londons främsta landmärken Tower of London och Tower Bridge.

West End

Väster om The City of London hittar du The City of Westminster, som i folkmun kort och gott kallas för West End. I denna stadsdel finns det en hel del sevärdheter. Det är här du hittar Buckingham Palace, Westminister Abbey, Big Ben, Piccadilly Circus, Oxford Street, Regent Street, Trafalgar Square, Leicester Square och Hyde Park.

Soho är ett område som hör till West End och det har sedan 1600-taslet varit ett nöjesdistrikt. Idag finns här ett stort antal klubbar, barer, butiker och restauranger samt Chinatown. Idag finns här ett stort antal klubbar, barer, butiker och restauranger samt Chinatown.

Lambeth

I inre London är den största stadsdelen Lambeth och den ligger söder om The City. Lambeth har fem enskilda centrum och här kan du besöka sevärdheter som London Eye, Waterloo station, Royal Festival Hall och National Film Theatre.

Missa inte heller Camden Borough som ligger norr om West End och marknaden Camden Market. När du ändå är i Camden, missa inte att kolla in British Museum, British Library och University of London.

Greenwich

I sydöstra London ligger stadsdelen Greenwich. Det är en mycket spännande stadsdel som har Greenwich Observatorium, världskänt för meridianlinjen Greenwich Mean Time, GMT, som är utgångspunkten för världens alla tidszoner.

Missa inte heller att ta ett besök på Maritime Museum, eller kika runt på marknader med antikviteter, second hand-kläder och heminredning.

I västra London hittar du stadsdelen Chelsea som är den minsta stadsdelen men den näst rikaste. Stadsdelen har kunglig status och kändisar och betydelsefulla Londonbor bor här. Här ligger även varuhuset Harrods, Portobello Road, Albert Memorial och Kensington Palace.

Boka hotell

När det åter igen går att åka till London, så hoppas vi på att du vill komma! Om du då behöver ha ett bra hotell så kan du hitta det här hos oss. Du kan välja mellan de lyxigaste alternativen så väl som det finns bra budgetalternativ samt även en massa bra alternativ där emellan. För att hitta ett bra hotell så är det bara att söka runt här på vår sida. Om du inte hittar det du söker, då är det bara att kontakta oss, så hjälper vi dig.

Blakemore Hyde Park  Blakemore Hyde Park
30, Leinster Gardens, London
Nära Kensington Gardens

    4 stjärnor
Från 1669 SEK per natt

Boka hotell


Mondrian London  Mondrian London
20 Upper Ground, London
Nära Saint Paul's Cathedral

    5 stjärnor
Från 2113 SEK per natt

Boka hotell


HILTON Hotell

JÄMFÖR FLER HILTON HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img