Roliga och annorlunda fakta om London

Mer än hälften av trafiken går ovan jord, trots namnet Underground

Mer än hälften av trafiken går ovan jord, trots namnet Underground

Det finns en mängd roliga och annorlunda fakta om London. En del av dem har vi redan skrivit i inlägget ”saker du (troligen) inte visste om London”. Men vi har så klart flera fakta att delge!

Kul fakta x 5

London var huvudstad i sex länder samtidigt under en period när andra världskriget pågick. Det berodde på att exilregeringarna för Belgien, Polen, Frankrike och Nederländerna samt den norske kungen höll till i London under denna period.

London var nästan som Las Vegas, i fråga om giftermål. Det under åren 1613–1754. Då kunde man på grund av en juridisk miss gifta sig med vem som helst, i området runt Fleetfängelset i östra London.

Shakespeares teater, The Globe, är troligen världens kändaste teater. Men teatern existerade endast under en mycket kort tid. Den brann nämligen upp 1613 efter att ha funnits i endast femton år. Den tragiska händelsen berodde på ett missriktat kanonskott under en av föreställningarna på teatern. Den byggdes faktiskt upp igen året därpå. Men år 1644 revs teatern av den nya puritanska regimen som hade infört ett förbud mot all teater.

Trafiken i London inte fortare idag än vad den gjorde för 150 år sedan.

Kollektivtrafiken i London går under namnet ”London Underground”. Man kan tycka valet av namn är något märkligt då mer än hälften av trafiken går ovan jord.

Olagligt att dö i Parlamentet. Vilket är udda, då det är svårt att straffa någon som inte längre finns?

Fler kul fakta

En rolig sak är att på Harrods förr, så kunde man köpa en massa saker, som inte går att köpa idag. Bland annat sålde de kokain, lejon, kameler och babyelefanter.

Covent Garden har fått sitt namn på grund av ett stavfel. Ursprungligen hette området Convent Garden (Klosterträdgård) och fungerade som köksträdgård till klostret Westminster Abbey.

London är inte så regnigt som man tror. Det är faktiskt så att både New York och till och med Miami har en kraftigare genomsnittlig nederbörd än London.

En av de mest kända teatrarna i Storbritannien är The Theatre Royal Bristol, som har haft en kontinuerlig uppsättning av ” Cats” sedan 1766!

London Eye är det högsta observationshjulet i världen och varje rotation tar cirka 30 minuter.

I den stora branden i London 1666, som vållade stor förödelse i staden och som ledde till att det krävdes omfattande återuppbyggnadsarbete, omkom endast 8 personer.

De skatter som finns på British Museum täcker en tidsperiod på två miljoner år av världens historia.

Windsor Castle är det äldsta kungliga residenset i världen som fortfarande används av den kungliga familjen

Buckingham Palace byggdes 1702 på samma plats som en ökänd bordell och det tros också vara hemsökt av många spöken, inklusive Henrik VIII, drottning Elisabet I, kung Georg och Karl I.

Boka hotell

Om du är sugen på att besöka London så är det bra att ha ett boende. Det finns hotell för alla smaker och plånböcker i denna stad. Du kan direkt här på vår sida hitta en massa bra boendealternativ. Om du har några frågor så är det bara att kontakta oss.

Blakemore Hyde Park  Blakemore Hyde Park
30, Leinster Gardens, London
Nära Kensington Gardens

    4 stjärnor
Från 1669 SEK per natt

Boka hotell


Corus Hotel Hyde Park  Corus Hotel Hyde Park
Lancaster Gate, London
Nära Kensington Gardens

    4 stjärnor
Från 1433 SEK per natt

Boka hotell


HILTON Hotell

JÄMFÖR FLER HILTON HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img