Saker att hitta på i London under maj månad

Njut av våren i London

Njut av våren i London

Om det är så att du funderar på att ta en resa till London i maj, så gör du ett bra val. Det är nu våren har börjat komma till England och det finns även en hel del olika aktiviteter och sevärdheter att ägna dig åt. Skolor över hela Storbritannien brukar ha lov i slutet av denna månad och det gör att det ofta finns en mängd familjevänliga aktiviteter och evenemang.

Hampton Court Palace Artisan Festival

Missa inte att besöka Hampton Court Palace Artisan Festival, där du även har tillgång till ett besök i själva palatset. Gå runt bland marknadsstånd, spela traditionella trädgårdsspel eller njut av en tur med hästvagn. Datumen är 13–15 maj.

Trädgårdsutställningar på RHS Chelsea Flower Show

Kolla in trädgårdstrenderna och köp en växt eller två. 24–28 maj är det som gäller. Temat för årets Chelsea Flower Show är vilda och naturliga utrymmen, som visar upp trädgårdar fulla av inhemska växter och naturalistisk design. Grönområden kommer att förvandlas till vildmarksvänliga tillflyktsorter, så förvänta dig att se vildblomsterängar, blommande häckar och frodig skog.

Somerset House’s Photo London

Kolla in fotografi i världsklass på Somerset House’s Photo London. Här kan du uppleva framväxande talanger från hela världen. 12–15 maj är datumen som gäller.

Eid-festivalen på Trafalgar Square

Njut av familjeaktiviteter och njut av gatumat från hela världen. 7 maj är den dag som denna festival hålls. Eid in the Square har utvecklats i samarbete med några fantastiska London-baserade konst-, kultur- och muslimska organisationer som syftar till att sammanföra gemenskap, familj och vänner för att njuta av denna livliga festival.

Chelsea in Bloom

Se Chelseas gator sprängfyllda av färg på Londons största gratis blomsterfestival. 23–28 maj. 2022:s tema är “British Icons” och hämtar inspiration från karaktärerna, symbolerna och emblemen över hela Storbritannien som gör att det är just Storbritannien. Dessutom så sammanför man det med drottningens platinajubileum som äger rum veckan efter.

Familjeaktiviteter i maj

Få ut det mesta av en hel vecka under halva maj. Bland annat kan ni satsa på att skaffa ett sightseeingpass, som London Pass, London Explorer Pass eller Merlin London Attraktionspass. Sedan kan ni göra något av detta:

 • Planera en dag med Harry Potter-tema: Ha ett magiskt äventyr på Warner Bros. Studio Tour London – The Making of Harry Potter, där de ikoniska filmerna gjordes.
 • Gå utomhus och utforska London: Ta en rundtur i staden på en busstur med öppen topp eller hop-on-hop-off, eller ta dig till floden på en speciell Thames-tur eller kryssning.
 • Klättra upp i de berömda masterna på Cutty Sark: Ta fram din inre äventyrare när du klättrar på riggen på Londons ikoniska skepp och upplever hisnande vyer över huvudstaden.
 • Fira lanseringen av den nya Downton Abbey-filmen med en Downton Abbey-vandringstur i London: Följ i fotspåren av dina favoritkaraktärer från tidsdramat.
 • Ta en multimediatur i Houses of Parliament: Utforska Palace of Westminster och lär dig om historien, en av världens mest kända byggnader.

Vad händer mer i maj?

 • Börja våren på den årliga tulpanfestivalen på Hampton Court Palace: Beundra spektakulära utställningar av sällsynta och historiska blommor överallt i trädgårdarna. Fram till 2 maj
 • Gå på ett adrenalinfyllt äventyr med Tomb Raider: The Live Experience in Camden: Kliv in i Lara Crofts värld i denna energirika uppslukande upplevelse.
 • Bli imponerad av Ilan Eshkeris rymdstation Earth i Royal Albert Hall: Upplev planeten och stjärnorna genom en astronauts ögon.
 • Se ABBA Voyage på ABBA-området, Queen Elizabeth Olympic Park: Sjung med till dina favorit-ABBA-hits i denna toppmoderna digitala konsert.
Astor Court Hotel  Astor Court Hotel
20 Hallam Street, London
Nära University College London

  3 stjärnor
Från 2199 SEK per natt

Boka hotell


The Leonard Hotel  The Leonard Hotel
15 Seymour Street, London
Nära Marble Arch

  4 stjärnor
Från 2362 SEK per natt

Boka hotell


HILTON Hotell

JÄMFÖR FLER HILTON HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img