Saker att se fram emot i London under 2020

London Eye blir rosa!

London Eye blir rosa!

Under 2020 kommer det hända saker i London. Det är allt från byggnader och infrastruktur till kulturella events och firanden. Här är en sneak-peak av vad som komma skall!

The London Eye blir rosa

Under februari är det dags för The London Eye att bli rosa. Sedan 2015 har den lyst rött, men nu blir den alltså rosa till färgen. Det eftersom den byter sponsor. Risken är bara att den kommer få smeknamnet pinkeye.

Ny installation på Trafalgar Square’s Fourth Plinth

Trafalgar Square’s Fourth Plinth får i år en helt ny installation. Det som står där nu, är en Irak-inspirerad skulptur av Michael Rakowitz. Den kommer att flyttas och istället ersättas av Heather  Phillipson’s The End. Det är en skulptur som består av en gigantisk virvel av vispgrädde, toppad med ett körsbär.

European Championship games på Wembley

Under juni och juli är det European Championship games som gäller på Wembley stadium. Hela sju matcher i UEFA Euro 2020 kommer att spelas här!

Nya Brentford FC stadium öppnar

Nya Brentford FC stadium öppnar i augusti 2020. Det kommer att bli hemmaplatsen för det professionella rugbylaget.

Nyöppning av The Geffrye Museum

Under sommaren 2020 så kommer The Geffrye Museum att åter öppna upp igen, samt byta namn. Det kommer nu heta Museum of the Home. Museet har varit strängt i tre år för att renoveras.

Stora jubileer i London under 2020

Det kommer vara en hel del årsdagar och jubileum under 2020 i London. Den 27 mars är det 75 år sedan den sista attacken med en V-2Rocket drabbade England. Den 10 juli är det årsdag av 1980 Alexandra Palace fire, som i år skedde för 40 år sedan.

I augusti 2020 är det 400 år sedan som skeppet The Mayflower lämnade Rotherhithe för att segla till Amerika. Det planeras för firanden, men inte klart än hur och var.

Den 1 augusti är det 150 år sedan Tower Subway öppnade. Det är en tunnel som lät folk korsa floden innan Tower Bridge öppnades.

Fler saker händer i London 2020

Vi är bara i början av det nya året, så vi har ett helt nytt år framför oss att njuta av vad London har att erbjuda. London passar bra som resmål oavsett hur många gånger du har varit här förut. Det finns alltid nya saker att se och upptäcka. Håll koll på våra nyheter för att hålla dig uppdaterad. Där lägger vi alltid in nya saker som är värda att kika in!

Boka hotell med oss

För att få en så bra vistelse som möjligt i London så är det bra att satsa på det perfekta hotellet. Här hos oss finns det många olika boendealternativ. Du kan satsa på lyx så väl som att det finns bra budgetboenden om det är vad du och din plånbok föredrar. Enklast sätt att hitta hotell är genom att söka på vår sida. Om du inte hittar det du är ute efter, kontakta då oss. Vi hjälper dig ta fram bra hotell, svarar på dina frågor och hjälper till med bokningen.

Astor Court Hotel  Astor Court Hotel
20 Hallam Street, London
Nära University College London

    3 stjärnor
Från 2199 SEK per natt

Boka hotell


The Leonard Hotel  The Leonard Hotel
15 Seymour Street, London
Nära Marble Arch

    4 stjärnor
Från 2362 SEK per natt

Boka hotell


HILTON Hotell

JÄMFÖR FLER HILTON HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img