Sherlock Live Experience

Kan du lösa gåtor lika bra som Sherlock?

Kan du lösa gåtor lika bra som Sherlock?

Är du liksom jag ett stort fan av BBC’s Sherlock Holmes, med Benedict Cumberbatch och Martin Freeman i huvudrollerna? Då bara måste du testa nyheten Sherlock:The game is now. Det är ett så kallat escape room, eller rymningsspel, som man gör tillsammans i ett team om 4-6 personer.

Ett escape room har sitt ursprung i Japan där man ville låta deltagarna spela ett TV-spel fast i verkligheten. Det blev ett mycket populärt koncept som sedan har spridit sig till främst södra Europa. I Sverige finns det runt 10-15 företag som sysslar med detta. Och nu har det då kommit ett escape room baserat på Sherlock Holmes i London.

Vad gör man?

Från början var tanken att det skulle efterlikna ett tv-spel detta med escape room. Men det är snarare ett problemlösande som ligger i fokus. Oftast börjar det med en historia, vad som har hänt och vad ni som spelare har för roll. Sen får ni vara i ett rum och påverka hur det slutar. Oftast finns det många pussel att lösa för att nå slutmålet

I The Official Sherlock Live Experience får ni 100 minuter tillsammans för att lösa gåtorna. Det är London, på en hemlig plats som detta sker. Du kommer att få hjälp längs med vägen från flera av skådisarna du känner igen från serien. Det har spelats in helt nya videos och röstinspelningar för detta. Ni ska vara 4, 5 eller 6 personer. Har du inga att spela med, så kan du sättas samman med andra ensamma. Det kostar i skrivande stund £54 och du kan boka din biljett här.

Grundhistorien är att London behöver Sherlock, men istället har det dig! Sherlock är frånvarande. Det sker en massa i London som kräver hans knivskarpa sinne. Mycroft Holmes ber därför dig om hjälp om att lösa det! Kan du klara av att kliva i den berömda detektivens skor och fixa det? Lycka till, The Game Is Now!

Kan du inte få nog av Sherlock?

Om du inte kan få nog av Sherlock, så finns det en hel del saker kring denna figur. Dels finns det museum med mera i London som du kan besöka. Du kan även besöka den plats som serien spelades in på. Du har också flera säsonger av den nya serien att titta på, för första gången eller om igen. Du har så klart även originalböckerna av Sir Arthur Conan Doyle att läsa, om du inte redan gjort det. Men som ett stort fan, så är det inte fel att göra det flera gånger om.

Boka boende

Om du känner att detta är något som lockar dig att testa på. Se till att skaffa dig en plats för dig och dina vänner. Sedan är det bra att boka hotell så att du har någonstans att vila ut efter ditt äventyr. Här hos oss finns det flera bra hotell att välja mellan. Du kan söka runt efter alternativ på flera sätt. Det går även bra att kontakta oss om du har frågor eller behöver hjälp.

Blakemore Hyde Park  Blakemore Hyde Park
30, Leinster Gardens, London
Nära Kensington Gardens

    4 stjärnor
Från 1669 SEK per natt

Boka hotell


Hotel 82 London  Hotel 82 London
82 Gloucester Place, London
Nära Madame Tussauds vaxmuseum

    3 stjärnor
Från 1639 SEK per natt

Boka hotell


London Hilton on Park Lane  London Hilton on Park Lane
22 Park Lane, London
Nära Buckingham Palace

    5 stjärnor
Från 4883 SEK per natt

Boka hotell


HILTON Hotell

JÄMFÖR FLER HILTON HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img