Spännande saker att göra i London denna vår

Ett soligt London Eye

Ett soligt London Eye

Det finns en anledning till att London ständigt toppar listor på de mest populära resmålen i Europa under våren och med utmärkt shopping, klassiska sevärdheter och enorma gröna parker är det svårt att inte ha en perfekt weekend i Storbritanniens huvudstad.

Och det som är så fascinerande med London är just att det alltid finns så mycket att göra! Visst kan du med fördel besöka landmärken som Big Ben, London Eye och Houses of Parliament – men om du är sugen på något alldeles nytt är våren den perfekta tidpunkten för nya intryck och upplevelser!

Vi på London Hotell har valt ut några spännande evenemang som både utmanar och kompletterar en traditionell weekend i denna inspirerande huvudstad. För det är så sant som det är sagt: When a man is tired of London, he is tired of life.

 

The London Coffee Festival – öppen för allmänheten den 8-10 april:

Vi svenskar må dricka näst mest kaffe i världen (bara Finland dricker mer!) men hur ofta provar vi något utöver en bryggkaffe eller en latte? Du som vill vidga dina vyer en aning och utmana dina smaklökar kan göra det på London Coffee Festival som återvänder till the Old Truman Brewery vid trendiga Brick Lane i östra London. För de mest inbitna kaffeälskare erbjuder festivalen seminarer och demonstrationer från baristas i världsklass, men det bjuds även på musik, gourmetmat och till och med speciella teer!

Mer information, inklusive tider och biljettpriser m.m., hittas bäst här.

Perfekt beläget precis vid Liverpool Street Station, och bara en kort promenad till Brick Lane, ligger Andaz London Liverpool Street.

Detta femstjärniga boutiquehotell erbjuder lyx och flärd till ett överkomligt pris och hotellets motto är allt allt ska vara så smidigt som möjligt för gästen.

 

The London Marathon – 24 april:

Kanske har du redan bokat för att springa de dryga fyra milen själv? Men mer troligt är att du förmodligen hellre står och gottar dig med en glass i handen medan utmattade löpare springer förbi på Londons gator – och du är inte ensam. Detta årliga maratonlopp är en riktig folkfest där människor från alla världens länder strålar samman för att heja på löparna.

Många springer också för att samla in pengar till olika välgörande ändamål, så förbered dig på en mängd lustiga kostymer och spännande figurer.

Loppet går förbi alla stora sevärdheter såsom London Eye, Tower of London och Big Ben med flera, så du kan taktiskt välja var du vill stå. Ett förslag är utanför Buckingham Palace där den känslomässiga finalen utspelar sig, men förbered dig på att det kan vara en hel del folk…

Besök loppets hemsida för all information du kan tänkas behöva.

På fyrstjärniga The Rubens at the Palace på Buckingham Palace Road har du inte bara nära till mållinjen utan även Victoria Station och lummiga Hyde Park och St James’ Park. Hotellet lovar att du kommer behandlas som en kunglighet och varför inte avnjuta en traditionell afternoon tea med utsikt över det kungliga stallet the Royal Mews?

 

The Rubens At The Palace  The Rubens At The Palace
39 Buckingham Palace Road, London
Nära Buckingham Palace

    4 stjärnor
Från 2545 SEK per natt

Boka hotell


Chelsea Flower Show – 24-28 maj:

När det gäller vackra trädgårdar blir det inte mycket bättre än Chelsea Flower Show. Över 500 utställare är redan i full fart med att förbereda inför denna tillställning som hållits mer eller mindre årligen i över 100 år.
Trädgårdsutställningen, som arrangeras av Royal Horticultural Society, hålls på Royal Hospital i den exklusiva stadsdelen Chelsea och hit flockas en hel del kungligheter och andra celebriteter så har du tur kan du skymta Prince Harry bland blommor och rabatter!

På showens officiella hemsida kan du läsa mer om dess historia och boka biljetter.

Chelsea Cloisters på Sloane Avenue bor du imponerande billigt i detta exklusiva hörn av London. Detta bekväma lägenhetshotell ligger på perfekt avstånd till Chelsea Flower Show. men även inom gångavstånd till Brompton Oratory och Victoria and Albert Museum, samt lyxvaruhuset Harrods.

Självklart har vi många fler utvalda hotell som ligger perfekt för allt London har att erbjuda. Sök gärna fritt på vår hemsida eller kontakta oss här för mer tips och rekommendationer.

Vad du än bestämmer dig för att göra i London så vet vi att du kommer få en underbar vistelse!

HILTON Hotell

JÄMFÖR FLER HILTON HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img