Londons första flytande hotell – en lyxyacht på 120 meter

Hotell Sunborn lyxyacht vid Themsen i London
Ca 1,6 kilometer från London City Airport, närmare bestämt vid Royal Victoria Port i stadsdelen Canary Wharf, ligger Londons första hotell på vatten. Det är den 120 meter långa superyachten Sunborn som ligger förankrad i hamnen där hotellklassificering uppmäts motsvara 4 stjärnor.

Gästerna som besöker hotellet får inte bara en upplevelse bortom den vanliga hotellvistelsen, utan får även tillgång till stora ytor och behöver inte oroa sig för trista och trånga hytter. Nej, rummen ombord på Sunborn erbjuder faktiskt cirka fem kvadratmeter större rum än vad snitthotellen gör i centrala London.

Yachten är uppdelad i fem våningar, och i aktern ligger baren, restaurangen- som är tillgänglig för allmänheten, samt Skybaren, där man kan ta sig en uppfriskande drink med härlig utsikt. Hytterna har alla eget badrum och bokar du ett Yacht Executive får du även egen privat balkong. Rummen ligger på mellan 19-23 kvadratmeter och priserna börjar på cirka 2000 kronor natten, lite dyrare än snittet för ett vanligt hotellrum i stan, men en helt unik upplevelse utlovas.

Lyxiga sviter på lyxyachten

Bokar du en Yacht Junior Suite eller en Yacht Executive Suite, får du 35-45 kvadratmeter och ditt egna privata soldäck med utsikt mot Themsen. Sviterna är utrustade med all lyx man kan förvänta sig, i den största sviten ingår det bland annat dubbeldusch, jacuzzi och bastu, och känslan av att vara på en lyxkryssning infinner sig direkt efter att du checkat in.

Hotellet har även Spa, konferensfaciliteter, bröllopsmöjligheter samt ett utmärkt servicecenter.

Andra yachter och tidigare gäster

Sunborn har också en systeryacht som ligger i Gibraltar och planer finns för att utöka till en tredje lyxyacht som skall ligga i Barcelona.

Och det är inte bara den vanliga resenären som besöker denna typ av hotell, senaste kändisen som skall ha valt att bo på Sunborn i London sägs vara författaren till Game of Thrones, George R R Martin.

Sunborn London  Sunborn London
Royal Victoria Dock, London
Nära Excel Exhibition Centre

    4 stjärnor
Från 1393 SEK per natt

Boka hotell


HILTON Hotell

JÄMFÖR FLER HILTON HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img