Svenska och skandinaviska restauranger och barer i London

Svensk mat och fika finns att hitta i London

Svensk mat och fika finns att hitta i London

Ibland är det ju som så att man saknar den svenska maten när man befinner sig utomlands. Men, det går att få en smak av hemma, även i London. Givetvis kan du ta dig till IKEA, som ofta är ett vanligt resmål för husmanskosts-sugna svenskar oavsett land man befinner sig i, men i London finns det flera andra trevliga svenska och skandinaviska restauranger och barer väl värda ett besök.

Äta och dricka gott

Ett trevligt ställe att äta och dricka gott på är Ekte Nordic Kitchen. Detta ställe öppnade upp våren 2018 och det av en dansk kock vid namn Soren Jessen. Ekte är en restaurang, café och sandwhich bar.

ScandiKitchen är en affär med svenska varor, så som kaviar, knäckebröd, svenskt godis och massa mer. De har även frukost och lunch att erbjuda och du kan äta bland annat olika smörgåsar, sallader och varmkorv

London Calling Sweden är ett ställe med stort fokus just på Sverige. Här har du en massa olika ölsorter, snacks samt att du kan njuta av musik, spela pingis eller kasta dart.

Aquavit London är ett annat bra ställe där du kan äta frukost, brunch, lunch eller middag. Det har en vibe av fine dining samt högklassig svensk, mat.

Om du är sugen på svensk husmanskost med en twist, då ska du besöka Garlic & Shots. Som namnet antyder, så jobbar de en hel del med vitlök! De har även en massa roliga shots du inte får missa att testa!

Kosmopol är en liten cocktailbar som drivs av Fredrik Olsson sedan 2004. Det visas matcher och då och då hålls midsommarlunch och pepparkaksbak.

Nordic Bar ligger norr om Oxford Street. De serverar bland annat klassiker såsom pyttipanna och köttbullar, men också traditionella svenska våfflor med sylt och grädde. De serverar också drinkar i skandinavisk stil.

Cafeér/bagerier i London

Fabrique Bakery började på Gotland och spred sig sedan runt om i Sverige och finns nu även i London. Här finns nybakta bullar, småkakor, samt så klart svenskt kaffe!

Blåbär – Nordic Living är ett kafé och en designbutik och de öppnade upp portarna i Putney 2016.

Bageriet är ett ställe som kallas för ‘’London’s finest Swedish Bakery’’. Detta ställe ligger i en liten gränd kallad Rose Street. Här finns godsaker som baguetter med skagenröra så väl som kakor och tårtor.

NordicBakery erbjuder en mängd klassiska svenska bakverk. Förvisso kommer mycket av det de har från Finland, det mörka brödet och himmelska karelska piroger, men det finns så klart även svensk fika!

Boka hotell

Om du är sugen på att komma till London för ett par dagar, då är det bra att ha ett hotell att stanna över på. Här hos oss hittar du boendealternativ i olika prisklasser. Det finns något för alla. Du kan söka runt direkt här på vår sida för att hitta den plats du vill bo på. Om du inte hittar det du söker, eller har frågor, då är det bara att kontakta oss.

Blakemore Hyde Park  Blakemore Hyde Park
30, Leinster Gardens, London
Nära Kensington Gardens

    4 stjärnor
Från 1669 SEK per natt

Boka hotell


Corus Hotel Hyde Park  Corus Hotel Hyde Park
Lancaster Gate, London
Nära Kensington Gardens

    4 stjärnor
Från 1433 SEK per natt

Boka hotell


HILTON Hotell

JÄMFÖR FLER HILTON HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img