Ta dig runt i London på bästa sätt

Se hela London med en Hop-on-Hop-Off buss!

Se hela London med en Hop-on-Hop-Off buss!

Har du planerat in att åka till London inom kort? Här hos oss hittar du hotell att boka och artiklar om aktiviteter, sevärdheter och annat du inte bör missa. Men, hur ska du på bästa sätt ta dig runt staden? London har en väl fungerande kollektivtrafik, men, den består av ett komplicerat nät där tåg, bussar och tunnelbana ingår. De har bra förbindelser med varandra, men det kan vara svårt att veta hur du bäst tar dig från ena sidan av staden till den andra. Därför har vi här samlat lite tips och råd du kan ha nytta av.

Tips och råd hur du reser inom London

Tänk till före, vad vill du se, vart ligger de rent geografiskt sätt till varandra. Planera in dina aktiviteter och besök vid sevärdheter så att de ligger bredvid varandra, så slipper du åka fram och tillbaka till flera områden. Ett hett tips är att du använder dig av Google Maps. Londons transportsystem är integrerat med det. Det gör att du på ett enkelt sätt kan kolla upp olika resvägar direkt i din mobil. Du kan även få tips om alternativa vägar. Om du har tänkt att resa mycket kollektivt, så är det en god idé att köpa ett Visitor Oyster Card eller ett Travelcard.  Enkelbiljetter kan annars bli rätt dyrt för din del. Med ett sådant här resekort kan du fylla på en reskassa, eller ha ett tidsbestämt resekort beroende på vilken av ovan du köper.

Ta dig från flygplatsen till London

Är det allra första gången du ska besöka London så har du säkert funderat över detta med att ta dig in till London från flygplatsen. Nu finns det ju tre olika flygplatser, så kolla upp vilken just du landar på. Från flygplatsen går det ofta flygbussar, taxi, tunnelbana eller tåg. Det billigaste alternativet från Heathrow är tunnelbanan, det snabbaste och enklaste är Heathrow Express. Från Gatwick går Gatwick Express och från Stansted Airport har du Stansted Express.

Upplev hela London

Ett ypperligt sätt att upptäcka London på och ha chansen att se stora delar av staden är att åka en så kallad Hop-on-Hop-Off buss. Det är sightseeing-bussar som du kan hoppa på lite var du vill så väl som hoppa av. För att sedan hoppa på nästa igen. Det finns 24 timmars biljett så väl som 48-timmars biljett att köpa och dessa inkluderar även en tur på Themsen.

Att promenera i London är inte heller det fel att göra. Du kan även hyra en cykel om du föredrar det. Det gör att du verkligen har chansen att se det just du vill se.

Boka hotell i London

Här hos oss hittar du hotell för alla smaker. Du kan välja att bo mitt i centrala London, eller nära någon av sevärdheterna. Du kan även bo en bit utanför om du föredrar det. Kanske ett B&B lockar? Sök fram lämpliga alternativ här på vår sida, eller om du behöver hjälp, så kan du kontakta oss, så hjälper vi dig!

 

HILTON Hotell

JÄMFÖR FLER HILTON HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img