The Shard

Besök The Shard

Besök The Shard

The Shard är en skyskrapa i London och är Storbritanniens högsta byggnad på 309 meter med 95 våningar. Det är dels en sevärdhet, då det går att få en mycket vacker utsikt över London, men det finns även restauranger, shoppingcenter, kontor, hotell och bostäder.

Konstruktionen och byggandet av the Shard

Skyskrapan ligger i stadsdelen Southwark vid Themsens södra strandlinje, bredvid järnvägsstationen London Bridge. Där fanns tidigare en annan byggnad, Southwark Towers, som stod färdig 1976 och var på 100 meter och 26 våningar hög. Denna byggnad började rivas i september 2007 och i januari 2009 kunde Shard London Bridge börja byggas. Arkitekten bakom the Shard heter Renzo Piano. Ha har jämfört sin design med en glasskärva som står upp och därför går även byggnaden under smeknamnet Shard of Glass. Utsidan av skyskrapan är täckt av 11 000 glaspaneler och när som arbetet var som mest igång så arbetade hela 1 450 arbetare från 60 länder med bygget.

Det går att besöka The Shard genom att boka en biljett vilket tar dig upp till våningarna 68–72 och som ger dig en 360 graders vy ut över London.

Restauranger och barer

Det är inte fel att äta på någon av alla de restauranger som finns i denna byggnad. Det gör att du kan få en god middag, med en fantastisk utsikt. Det finns flera restauranger och barer:

  • Aqua Shard
  • Oblix
  • Hutong
  • Bar 31
  • Ting
  • G?NG

Aqua Shard är en restaurang med brittisk mat medan Oblix erbjuder sofistikerad casual dining inspirerad av New York. Hutong erbjuder mat från norra Kina och är baserad på Hutong restaurang som ligger i Hong Kong. Ting är en restaurang med mat från det brittiska köket, men med en asiatisk tvist.

Bar 31 och G?NG är perfekta för en drink med utsikt. Inte fel!

Hotell Shangri-la

The Shard har även ett hotell, som heter Shangri-la. De har 202 rum och sviter. Det finns en 24-timmar reception, wifi, inomhuspool, gym och mycket mer.

Besöka utsiktsplatsen

För att kunna besöka denna skyskrapa så måste du köpa en biljett för att få tillgång till de översta våningarna. Biljetterna säljs med avsatta tider där du måste gå igenom inträdet och ta dig upp 30 minuter efter att biljetten är utställd. Hur länge du väljer att stanna och njuta av utsikten är sedan helt upp till dig som besökare. Det går att åka upp dagtid eller kvällstid. Eller kombinera de båda. Utsiktsplatsen som går under namnet The View from The Shard har en egen webbplats med information

Boka hotell

Om du vill besöka The Shard, så kan du även välja att bo där. Du kan boka rum på Shangri-la här via oss. Du kan så klart även välja andra boenden med, om du föredrar andra typer av hotell. Vi har ett stort utbud av olika alternativ som passar alla sorters plånböcker. Du kan söka runt här direkt på vår sida. Om du inte hittar det du söker, eller har frågor, tveka inte att kontakta oss. Vi gör vårt bästa för att snabbt svara på det du undrar över.

HILTON Hotell

JÄMFÖR FLER HILTON HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img