Underbara London i maj

pexels-sabel-blanco-3073970Maj är den månad som det börjar bli rejält med vårvärme och vad passar då bättre än en resa till London? Under denna månad finns det en hel del saker du kan ägna dig åt. Vi listar några av dem nedan.

Njut av vädret på hustaken

Maj är den där fantastiska tiden på året när takbarer, terrasser och uteservering och drycker återvänder, i massor, till huvudstaden. Så det är i princip den bästa tiden på året. Bland hustaken som är tillbaka i action i maj är The Lucky Club Camden, Lost in Brixton, Roof East och mycket mer.

Fira Star Wars Day på en fanutställning som inte liknar någon annan i galaxen

May the fourth be with you, när du kollar in den otroliga samlingen som visas på The Fans Strike Back – en Star Wars-fanutställning. Det finns hundratals samlarföremål att förundras över, såväl som merch och chansen att komma igång med interaktiva fotooperationer och VR-upplevelser.

Londons festivalsäsong drar igång

I maj börjar det verkligen dra igång med musik och festivaler. Bland annat dessa nedan.

Country- och Americana-fans i London vill definitivt inte missa Highways Festival (20 maj) i Royal Albert Hall. Dagen kommer att sträcka sig från ett land-för-barn-morgonpass hela vägen till en sen kväll efter fest. Deltagarna kommer också att kunna kolla in en utställning av Nashville Portraits av Jim McGuire.

GALA (26, 27 och 28 maj) återvänder till Peckham för den sena majhelgen. En blandning av livemusik och dunkande DJ-set kommer att omfatta House, Jazz, Disco, Drum & Bass, Afrobeats och mer.

Några av de största namnen inom musik hittar du på Brixtons Wide Awake (27 maj).

Allt handlar om både musiken och maten på Brixtons Cross The Tracks (28 maj) festival. Räkna med Grammy-vinnare, gatumat och hantverksöl på denna “no-bad-vibes”-dag ute.

Reggae-fans kommer att få en chans att leva upp på City Splash (29 maj) med sin staplade line-up av reggae-influerade akter och en mängd karibiska matställen och workshops.

Fira Cinco de Mayo (5 maj)

Tack vare Londons uppsjö av mexikanska och mexikanskt inspirerade ställen finns det några sätt att fira Cinco de Mayo, som firar den mexikanska arméns seger över Frankrike 1862 under det fransk-mexikanska kriget. Oavsett om du vill ta tacos från din favoritplats, eller några läckra cocktails, bege dig till dessa platser för en Cinco de Mayo-fest att minnas.

Passa på att bjuda på äkta tacos på Corrochio’s, innan du beger dig bredvid Corrochio’s Cantina där de säkerligen kommer att arrangera en stor fest för tillfället.

Smutta på cocktails som kombinerar mexikansk agavesprit med japanska influenser i den förföriska källarbaren, Viajante87.

Bege dig till Hacha, som samarbetar med The Lost Explorer Mezcal för en Cinco de Mayo-special som kommer att vara tillgänglig hela vägen från 25 april till 13 maj. På både deras Dalston- och Brixton-platser kommer de att erbjuda Mezcal- och Margarita-flyg samt läckra mexikanska rätter.

Festa till det med El Pastor och Tequila Herradura på deras Cinco de Mayo-fest i El Pastor Sohos källarbar, Mezcaleria Colmillo. De kommer att ta med sig en kort meny med tacos och en mycket speciell meny med cocktails som är designade just för natten för att komplettera en natt med housepartyvibbar med soundtrack av ett DJ-set från Seb Chew, med hiphop, soul och djungel. Gå till deras sociala medier för att ta reda på mer!

Ha en all-out fiesta på en av världens största tequilabarer. Barrio för med sig den festliga vibben hela natten, varje kväll, och de kommer definitivt att ha något speciellt planerat för en fest med tequila.

Fyll dina stövlar med öl på Storbritanniens största hantverksölfestival (5–6 maj)

Brew//LDN är tillbaka igen och tar med sig allt det öliga goda de är kända för. Det är Storbritanniens största och mest mångsidiga hantverksölfestival, med över 100 hantverksöl och dryckesproducenter, live DJ:s och gatumat. Och du får tillgång till allt det för mindre än £30. Och när du väl är inne, hittar du pints som kostar mindre än en femma styck – ett fynd i London!

Blakemore Hyde Park  Blakemore Hyde Park
30, Leinster Gardens, London
Nära Kensington Gardens

    4 stjärnor
Från 1669 SEK per natt

Boka hotell


HILTON Hotell

JÄMFÖR FLER HILTON HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img