Upptäck inspelningsplatserna för filmen Downton Abbey

Upptäck Highclere Castle

Upptäck Highclere Castle

Filmen Downton Abbey filmades på flera olika platser runtom i Storbritannien. Flera av dessa inspelningsplatser kan du besöka då du befinner dig här.
I Downton Abbey får du följa Storbritanniens övre samhällsskikt och deras lojala personal, och framför allt familjen Crawley, från efterkrigstid till 20-talet. Serien gick från 2010 till 2015 i sex säsonger och det var en otrolig framgång som visades i mer än 100 länder och som befäste sin plats som en modern brittisk klassiker.

Downton Abbey är fylld av fantastiska scener från Storbritannien och mest ikoniska av alla filminspelningsplatser är troligen familjens expansiva egendom Highclere Castle i Hampshire. Den ligger på 1 000 tunnland parklandskap och den viktorianska herrgården är hem till Greven och Grevinnan av Carnarvon, vars familj har bott på godset sedan 1679. Julian Fellowes, författaren till Downton Abbey, är en vän till familjen och hade faktiskt Highclere i åtanke när han skrev serien. Den pittoreska byn Bampton i Cotswolds användes också för många av utomhusscenerna i Downton Village, inklusive kyrkan, postkontoret och pubarna.

Highclere Castle i Hampshire, sydöstra England

Är du ute efter att få en riktig Downton Abbey-upplevelse så ska du börja på Highclere Castle. Detta slott har varit med i alla sex säsonger av serien så väl som i själva filmen. Är du ett trogen fan kommer du direkt att känna igen dig. Slottet ligger på marker på över 400 hektar och är är hem åt greven och grevinnan av Carnavon, vars familj har bott på platsen sedan 1679. Författaren till Downton Abbey, Julian Fellowes, är en vän till familjen och hade faktiskt Highclere i tankarna när han skrev serien och sedermera filmen.

Bampton i Oxfordshire, sydvästra England

Bampton i Oxfordshire är en liten pittoresk by som återkom i Downton Abbey-filmen. Det var här som många av de exteriöra scenerna från Downton village och Crawleys hem filmades. Det finns flera kända platser så som vid kyrkan (filmad vid St Mary’s Church), postkontoret och pubarna Grantham Arms and The Dog & Duck. Här finns även The Old Grammar School, som föreställer sjukhuset i Downton Abbey.

Lacock i Wiltshire, sydvästra England

National Trust-byn Lacock har genom årtionden varit en populär inspelningsplats. Det tack vare sina kullerstensgator och mysiga stenhus. När det gäller Downton Abbey så var det här som Carsons hus blev filmat utifrån och under sommaren 2018 kunde man se medlemmar av rollbesättningen filma en procession genom stan – en scen i Downton Abbey-filmen som skildrar denna brittiska kungliga tradition.

Boka hotell

Om du besöker London, passa då på att bege dig ut på utflykter för att se de olika platserna från serien och filmen. I London kan du bo på ett hotell som passar dig och din plånbok. Här på vår sida kan du söka runt efter olika alternativ och boka direkt. Om du behöver hjälp med att boka, eller om du har frågor att ställa, då är du välkommen att kontakta oss. Runt om i övriga England finns det dessutom andra sorters boenden, flera av dem i bästa Downton Abbey-stil!

Blakemore Hyde Park  Blakemore Hyde Park
30, Leinster Gardens, London
Nära Kensington Gardens

    4 stjärnor
Från 1669 SEK per natt

Boka hotell


HILTON Hotell

JÄMFÖR FLER HILTON HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img