Vad innebär Brexit för dig som bor eller vill resa till London

Hur påverkar brexit din resa hit?

Hur påverkar brexit din resa hit?

Ingen har väl missat att Storbritannien ämnar gå ur EU genom det som kallas Brexit. Ännu har detta inte skett, utan Europeiska rådet enades i april om en andra förlängning av tidsfristen för det brittiska utträdet. Tidsfristen gäller nu längst till och med den 31 oktober 2019. Hur kommer det att påverka dig, som vill resa till London, eller dig som bor här, efter att de har gått ur? Det ska vi försöka reda upp här.

Så här håller du dig informerad om brexit.

Storbritanniens utträde ur EU kommer att innebära förändringar för svenska medborgare och företag i landet. Du kan få löpande information om detta via ambassaden. Du kan följa dem via sociala medier som Twitter och Facebook. Ambassaden organiserar även regelbundet informationsträffar för svenska företag och privatpersoner.

Kontakta ambassaden om du har frågor. E-post: [email protected]. Telefon: +44 20 7917 6400. En särskild telefonlinje för brexit-frågor är öppen fredagar 13.30-15 (från 6 september), telefon +44 20 7917 6470.

För dig som är bosatt i / har för avsikt att bosätta dig i Storbritannien

Om det blir att avtalat utträde så kommer svenska medborgare att behålla de rättigheter de har i dag. Det innebär att du som svensk kan fortsätta bo, arbeta, plugga och så vidare i Storbritannien. Det gäller även dig som nyligen kommit dit så väl som dig som bosätter dig där före utgången av 2020, då övergångsperioden ska upphöra. De svenskar som saknar brittiskt medborgarskap eller Indefinite Leave to Remain behöver ansöka om det nya permanenta uppehållstillståndet, så kallade settled status, senast 30 juni 2021. Det går att göra redan nu via www.gov.uk

Vid ett avtalslöst utträde, en så kallad no deal så blir det så här:

Den som är är svensk medborgare och har bosatt sig i Storbritannien före utträdesdagen kommer att kunna bo kvar i landet under förutsättning att ansökan om det nya permanenta uppehållstillståndet, så kallade settled status, sker senast 31 december 2020.

 Resa hit?

Du som är svensk medborgare men inte bor i Storbritannien före utträdesdagen kommer att fortsätta att kunna resa till London och övriga Storbritannien. Om du tänker att du ska stanna en längre tid så krävs det dock att du ansöker om ett temporärt uppehållstillstånd, så kallat European Temporary Leave to Remain (Euro TLR) vilket ger rätt att stanna i 36 månader.

Den person som inte ansökt om Euro TLR den 31 december 2020 kommer inte att kunna stanna i Storbritannien efter det. Du kommer inte att kunna ansöka om settled / pre-settled status om du bosätter dig i landet efter utträdesdagen.

Boka hotell

Du kan alltså fortsätta komma hit och ha semester precis som vanligt, även efter brexit. Du kan redan nu åka hit, passa på att njuta av sommarens sista värme, innan hösten kommer över oss. Om du vill hitta ett bra hotell, så gör du det här hos oss. Det finns boendealternativ som passar alla, oavsett storlek på plånbok. Du kan söka runt här på vår sida efter olika sorters hotell. Du som behöver hjälp eller har frågor att ställa, du kan kontakta oss.

Blakemore Hyde Park  Blakemore Hyde Park
30, Leinster Gardens, London
Nära Kensington Gardens

    4 stjärnor
Från 1669 SEK per natt

Boka hotell


Corus Hotel Hyde Park  Corus Hotel Hyde Park
Lancaster Gate, London
Nära Kensington Gardens

    4 stjärnor
Från 1433 SEK per natt

Boka hotell


HILTON Hotell

JÄMFÖR FLER HILTON HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img