Flygplatser i London – och transfer in till stan

Heathrow är en av Londons flygplatser

Heathrow är en av Londons flygplatser

I London, och i stadens närhet, finns sex flygplatser: London Heathrow Airport, Stansted Airport, London Gatwick Airport, London Luton Airport, London City Airport och London Southend Airport. Det varierar vilken flygplats du hamnar på beroende på var ifrån du åker. Om du flyger från en flygplats i Skandinavien landar du med största sannolikhet på någon av de fyra förstnämnda, alltså Heathrow, Gatwick, Stansted eller Luton.
För att sedan ta dig in till London, så har du ett par olika alternativ. Det finns flygbuss, shuttle bus, tåg och taxi.

Generella råd som gäller oavsett vilken flygplats du landar på

Du bör alltid undvika att ta taxi från flygplatsen. Det eftersom Londons taxibilar använder taxameter till och från Heathrow, vilket gör att du inte har koll på slutpriset. Om det skulle vara mycket trafik med många köer så kan det bli riktigt dyrt.
Det snabbaste och bekvämaste sättet är att ta ett flygtåg som går raka spåret in till London. Dessa går från Heathrow, Gatwick, Stansted och Luton.
Flygbussar finns från samtliga flygplatser och de är billigare än vad tåget är, men de tar även längre tid på sig att ta dig till London.
Shuttle buss är smidigt och prisvärt alternativ. Med en sådan kommer du att släppas av vid ditt hotell och du slipper att själv bära dit bagage. Fast pris brukar det med vara på dessa. Nackdelen kan vara att du måste dela med andra passagerare och får vänta in dem.

De olika flygplatserna du kan landa på

London Heathrow Airport, LHR, är Londons primära flygplats och världens tredje största. Den är belägen 2,4 mil väster om centrala London. Här landar du om du exempelvis flyger med British Airways eller SAS från Sverige.
London Gatwick Airport, LGW, är stadens näst största flygplats. Den ligger runt 4,5 mil söder om centrala London. Till denna flygplast flyger du oftast med Norwegian från Sverige.
London Stansted, STN, ligger fem 5 mil nordost om London. Detta ställe har länge varit lågprisbolagens flygplats. Hit kommer du om du flyger med Ryanair från Sverige.
London Luton Airport, LTN, ligger ca 55 kilometer norr om London. Det finns förbindelse till centrala London med tåg och flygbuss. På Luton Airport landar du om du reser med EasyJet eller Monarch från Skandinavien.

Boka hotell

Det finns flera bra hotell nära dessa flygplatser. Det kan vara läge att boka en natt på ett sådant om du har en tidig avgång. För din övriga vistelse så är det kanske roligare att bo på hotell i centrala London, då det är lättare att ta dig till sevärdheter, restauranger och andra saker du vill göra. Här på vår sida har vi en mängd olika hotell och det i olika prisklasser. Det finns hotell med spa, hotell som är barnvänliga och budgethotell. Det är bara att välja utifrån dina egna förutsättningar. Du kanske redan har ett favorithotell du brukar boka? Annars kan du ju alltid hitta ett här. Du söker runt på olika sätt och kan på så vis få fram bra alternativ. Annars är det bara att kontakta oss.

HILTON Hotell

JÄMFÖR FLER HILTON HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img